Welkom bij Mylogenics

De Mylogenics™ methodiek is gericht op Preventie, Behandeling en Prestatieverbetering en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden.

Zo worden o.a. de meest succesvolle en effectieve technieken van diverse myofasciale methoden gecombineerd met die van Muscle Activation, Functional Stretching, Functional Medicine, Manual Concepts enz. Dit zorgt voor een zeer effectieve aanpak en behandeling van ieder specifiek probleem voor iedere patiënt. Deze specifieke aanpak zorgt voor spectaculaire resultaten.

De Mylogenics practioner spoort binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op. Door middel van specifieke testprotocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatie testen, creërt de Mylogenics Practioner een nauwkeurig beeld van het functioneren van de cliënt.

Met de Mylogenics™ Methode worden zwakke schakels direct versterkt, een doelgericht trainingsschema gemaakt en, indien noodzakelijk, het herstel bevordert met behulp van de juiste voeding en supplementen.

Het doel van Mylogenics™ is het herstellen van de optimale lichaamsfuncties waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen.

Alleen een gecertificeerde Mylogenics™ practitioner mag en kan de complexe behandelingen uitvoeren. Zij zijn tevens verplicht om jaarlijks hun technieken up to date te houden om hun certificering te behouden. Op deze website vindt u de gecertificeerde Mylogenics Practioners.

Onderdelen Mylogenics

Mylogenics kunnen we verdelen in drie onderdelen:
1.Release: het herstellen van de optimale structuur, bewegingsuitslag en functie van de diverse weefsels en het losmaken van verkleefde zenuwvezels en bloedvaten. Dit gebeurt door het verwijderen van verklevingen in weefsels door het toepassen van specifieke behandelmethodes.
2.Activation: het direct versterken van de zwakke schakels en verminderen van pijnklachten door het optimaliseren van de Range Of Motion (ROM), kracht, stabiliteit en coördinatie.
3.Rehab: revalidatie training na een blessure of operatie.

Blessurebehandeling met de Mylogenics methode

Mylogenics is een nieuwe en veel omvattende test- en behandelmethodiek voor blessurebehandeling waarbij het direct boeken van resultaat centraal staat. Bijna alle klachten aan het menselijk lichaam kan je beïnvloeden door middel van Mylogenics. Deze methode van behandelen zorgt vaak voor spectaculaire resultaten. Je kunt het gebruiken als blessurebehandeling, blessurepreventie en als sportprestatie verbetering. Het doel van Mylogenics is het herstellen van de optimale lichaamsfuncties waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen. Myofaciaal betekent spieren en het bindweefsel om spiervezels en spieren. Anders dan veel wordt gedacht ligt vaak bij deze weefsels de oorzaak van fysieke klachten. Zwakke spieren hebben immers de neiging te verstijven en stijve spieren hebben de neiging te verzwakken wat dus van grote invloed kan zijn op ons dagelijkse beweegpatroon. Overbelasting en veel voorkomende repeterende bewegingen kunnen hier de oorzaak van zijn wat weer tot functieverlies kan leiden. Kan een spier niet goed aanspannen dan is het niet in staat een gewricht te stabiliseren of te sturen tijdens een beweging.

Bij welke klachten

Deze behandelmethode heeft al succes geboekt bij de volgende klachten:
•Frozen shoulder
•Uitstraling in benen
•Uitstraling in armen en vingers
•Knie klachten
•Enkel klachten
•Whiplash
•Spanningsklachten in de nek
•Lage onderrug klachten
•Beperkte bewegingsuitslag
•RSI
•Golfarm
•Tennisarm
•Golfblessures
•Kneuzingen
•Slijmbeursontstekingen

Werkwijze blessurebehandeling met behulp van Mylogenics:

Nadat ik vernomen heb wat de klachten zijn d.m.v. een gesprek gaan we aan de slag door simpelweg te gaan bewegen. Door goed te observeren en continue te overleggen sporen we vrij snel de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op. We kijken waar de klachten vandaan komen en door logisch na te denken wat welke spier nou eigenlijk doet en welke spieren moeten ondersteunen en meegeven voor een bepaalde beweging komen we er samen achter wat nou werkelijk de oorzaak is van het probleem. Ik kijk dus altijd verder dan de pijnplek die aangegeven wordt. Met deze methode heb je niet veel behandelingen nodig om van je klachten af te komen.

Bent u op zoek naar een effectieve methode om uw klachten direct te verminderen of wilt u uw (sport)prestaties direct verbeteren? Maak dan direct telefonisch een afspraak.

Jos Arends
Mylogenics therapeut Personal trainer & Personal Hormoon Profiler

Voor al uw (sport)blessures rug, schouder en nek klachten.
Afvallen/voedingsadvies

Telefoonnummer: 06 51 51 15 49
info@josarends.nl